KOOKWORKSHOP FERMENTEREN

 

Hoewel het vroeger heel normaal was om je eten in eigen potten voor langere tijd te bewaren, zijn we inmiddels vergeten hoe dit moet. Maar fermenteren kun je leren! Neem na je museumbezoek deel aan deze leuke kookworkshop en leer hoe je eten kunt fermenteren.

17.30 uur: Aankomst Lucas en aan tafel om te eten (optioneel, € 10,- p.p.)

of

18.30 uur: Aankomst Lucas en ontvangst met welkomstdrankje

18.50 uur: Theorie: Uitleg over fermenteren en inleggen.

Wat houdt inleggen en fermenteren in en hoe werkt het? Uitleg over de veelzijdigheid van fermenteren en inleggen (gezond, duurzaam, oud is nieuw, nieuwe smaken, etc.).
Hoe breed is fermenteren thuis toepasbaar en wat is er allemaal mogelijk?
19.30 uur: Praktijk Het bereiden van verschillende ingrediënten.

-     Bereiden van een ‘starter’ of inleggen van groentes
-     Bereiden van zuurkool (afhankelijk van het seizoen, anders andere bereiding)
-     Bereiden van melkkefir

Tussendoor wordt er thee geserveerd en gaan we proeven van de verschillende reeds gemaakte fermentaties en ingelegde groentes.

De bereidingen worden in weckpotten/flessen mee naar huis genomen om eigengemaakt resultaat op te eten en thuis verder aan de slag te gaan. Ook worden er recepten voor thuis meegegeven.

20.20 uur: nabespreken en afronding

De kookworkshop Fermenteren is van 5 t/m 9 personen te reserveren op dinsdag t/m zondag en kost € 49,- per persoon exclusief toegang tot het museum. Optioneel is het mogelijk om voorafgaand aan de kookworkshop gebruik te maken van een maaltijd voor €10,- per persoon.

Café-atelier Lucas ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van het museum.

 

 

Meer informatie en reserveren:   [email protected]

 

 

Contact

Waterstraat 27 
3511 BW in Utrecht
030 - 231 82 92
[email protected]

Geopend:
dinsdag t/m zondag
van 11.00 - 17.00 uur

Gesloten:
op maandagen en officiële feestdagen

Meld je aan voor de nieuwsbrief