TUSSEN BRUG EN BENENKLUIF
Verhalen uit de Rode Brugbuurt

De Rode Brugbuurt

Ingesloten tussen de Vecht, het spoor, de waterzuivering en het sportpark Loevenhoutsedijk, ligt de Rode Brugbuurt. Een kleine, maar befaamde Utrechtse volksbuurt. Net aan de rand gelegen, geïsoleerd, ‘een dorp’ dichtbij de stad. 

 

Hoe de wijk veranderde

In de afgelopen zeventig jaar werd het leven in de wijk beïnvloed door veel veranderingen. Door de komst van de wijk Overvecht was het gedaan met de landelijke ligging. Fabrieken, zoals de karakteristieke ‘benenkluif’, verdwenen en veel ondernemers sloten hun winkels. De arbeidershuisjes werden gesloopt en nieuwbouw zorgde voor vers bloed onder de bewoners. Toch bleef het dorpse karakter van de volksbuurt deels behouden.

 

Ontdek het verhaal van de Rode Brugbuurt

In de tentoonstelling Tussen brug en benenkluif ontdek je het verhaal van de Rode Brugbuurt. Bewoners delen hun persoonlijke verhalen en herinneringen uit heden en verleden en laten zien hoe het is en was om te wonen, werken en leven in deze Utrechtse wijk.

 

Wandeling met multimediatour

Wil je meer weten over de Rode Brugbuurt en hou je van een lekkere wandeling? Doe dan de wandelroute met mediatour door de buurt, gebaseerd op de biografie van bakker Jan de Groot.

Lees meer ...

De tentoonstelling is te zien tot en met 26 september 2021.

Annie meisjes toneel- en zangclub Lauwerecht 1950
S
e) 1953

 

Foto's: Donkerutrecht.nl en Het Utrechts Archief

Carel-Nengerman-Fonds-Logo-1

Contact

Waterstraat 27 
3511 BW in Utrecht
030 - 231 82 92
[email protected]

Geopend:
dinsdag t/m zondag
van 11.00 - 17.00 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief