NIEUWE SMAKEN IN DE VOLKSBUURT

De multimediatour wordt aangeboden via de app izi.Travel. Met deze app beleef je door middel van audiofragmenten en bijhorende foto’s de geschiedenis van Chinezen in Wijk C. De route start in het Volksbuurtmuseum, waar je de routekaart ontvangt. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Je ontdekt hoe de Chinese keuken zijn plek vond in Wijk C. Waar stonden vroeger ‘de pindamannen’ en hoe boden zij hun lekkernijen aan? Wat maakte de afhaalchinees tot een succes?

Inmiddels is de Chinese keuken niet meer weg te denken uit ons leven, maar dit was vroeger heel anders. Vanaf de jaren ’30 komen er steeds meer Chinezen in Wijk C wonen. Zij leven onder erbarmelijke omstandigheden en dreigen zelfs te verhongeren. In het begin verdienen zij hun geld met het verkopen van pinda’s en zo krijgen zij de bijnaam pindamannen. Langzamerhand zijn er steeds meer Chinese etenswaren te vinden in Wijk C.  De eerste Chinese restaurants worden geopend en de ‘afhaalchinees’ wordt een groot succes.

Aanvullende informatie:

Download thuis de App izi.Travel op je smartphone.
Bij de kassa van het museum ontvang je de routebeschrijving en de QR-code om de tour te downloaden. Je kunt hiervoor gebruik maken van de wifi in het museum.

Reserveren voor de multimediatour is niet nodig, omdat je de routekaart voor de ingang bij de kassa ontvangt. Reserveren is wel noodzakelijk als je voor of na de wandeling het museum wil bezoeken.

Kosten:  € 2,50 per persoon.

Waterstraat 27
3511 BW in Utrecht

Geopend:
dinsdag t/m zondag
van 11.00 - 17.00 uur

Gesloten:
op maandagen en officiële feestdagen

Meld je aan voor de nieuwsbrief