Mag ik binnenkomen?

De tentoonstelling Mag ik binnenkomen?  is een samenwerking met fotograaf en beeldend kunstenaar Saskia Janssen. In 2011 begon zij met het fotograferen van Gerard, voddenboer van beroep. Geïntrigeerd door zijn manier van leven, besloot zij hem in zijn dagelijks leven te volgen met haar camera. Als vanzelf vertelde hij haar zijn verhaal.

Na Gerard volgden Antoinette, Bep en Cor, Ruurd, Anneke en Fia. Opvallende mensen uit Rivierenwijk die iets te vertellen hebben. Hoewel zij op het eerste gezicht heel anders lijken, zijn hun verhalen herkenbaar en bieden zij reflectie op ons eigen leven, waarbij thema’s als kwetsbaarheid, onvermogen, eenzaamheid, kracht en overleven aan bod komen.

Lessen voor de toekomst

De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het grote interviewproject Lessen voor de toekomst, waarbij het Volksbuurtmuseum zo’n honderd bewoners uit verschillende Utrechtse wijken interviewt over hun leven, hun werk en hun wijk. Hoe kijken ze daar naar en welke ideeën willen ze meegeven aan (jonge) mensen voor de toekomst?

Opvallende Rivierenwijkers

In de tentoonstelling zijn de portretten te zien en kun je digitaal door de persoonlijke  foto verhalen bladeren. Via deze intieme en persoonlijke documenten stap je het leven binnen van bijzondere mensen met levensverhalen die gezien en gehoord mogen worden. Als je de foto’s bekijkt word je nieuwsgierig naar het verhaal en als je het verhaal hoort, wil je de foto’s weer opnieuw bekijken.

 

 

 

Fondsen

Contact

Waterstraat 27 
3511 BW in Utrecht
030 - 231 82 92
[email protected]

Geopend:
dinsdag t/m zondag
van 11.00 - 17.00 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief