GEWOON GETROUWD
Trouwen in Utrecht in de jaren 50-75

Hanny foto uitsnede met telefoon (002)

Trouwen is voor veel mensen een grote gebeurtenis. Of je nu groot of klein trouwt, de trouwdag is voor de meeste mensen één van de meest bijzondere dagen in het leven. In de tentoonstelling Gewoon getrouwd laten we zien hoe gewone mensen uit gewone buurten in Utrecht tussen 1950 en 1975 met elkaar trouwen. Utrechters delen hun verhaal, foto’s en jurken. Zij nemen je mee terug naar de dag waarop zij het ja-woord gaven.

 

Hoe ziet de trouwdag eruit? Hoe kom je aan die mooie jurk en moet deze wit zijn of juist niet? Waar vind je de man of vrouw van je dromen? En eenmaal getrouwd verandert er nogal wat in je leven, wat betekent getrouwd zijn in die tijd bijvoorbeeld voor werk en wonen?

 

Bron van de tentoonstelling zijn de honderden interviews die het Volksbuurtmuseum heeft afgenomen met ‘gewone’ mensen. Eerst alleen met bewoners van Wijk C, later zijn ook bewoners uit andere wijken in Utrecht geïnterviewd. Zij vertellen over hun dagelijks leven en voor velen is hun trouwdag een ijkpunt in het leven.

 

De tentoonstelling is te zien tot en met 31 augustus 2023.

Contact

Waterstraat 27 
3511 BW in Utrecht
030 - 231 82 92
[email protected]

Geopend:
dinsdag t/m zondag
van 11.00 - 17.00 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief