Volksbuurt van nu-02
Wijk C-10


Wijk C in Utrecht

In de noordoosthoek van Wijk C kom je achter een hoog appartementenblok nieuwe sociale woningen tegen. Daar wonen Wijk C-ers die na de sloop terugkeerden naar deze nieuwbouw.

Benedenstad-06-06-06


De Benedenstad in Nijmegen

Het is een populaire woonwijk geworden waar veel bewoners trots op zijn. De onderstad is eigenlijk een beetje bovenstad geworden!

Crooswijk-01-01


Crooswijk in Rotterdam

Geen nieuwbouw voor de bewoners uit de volkswijk, maar voor nieuwe bewoners met meer geld en een betere opleiding. De gentrificatie kondigde zich aan.

Jordaan-09-12


De Jordaan in Amsterdam

In de panden van de vertrekkende bewoners trokken simpelweg andere arme mensen. Of ze werden onbewoonbaar verklaard of als bedrijfsruimte verhuurd.

KLarendal-11-11


Klarendal in Arnhem

Door de leegstaande panden voor weinig geld te verhuren aan ontwerpers en kunstenaars poogde de gemeente Klarendal een positieve impuls te geven.

Stokstraat-07


Stokstraatkwartier in Maastricht

Nu een chique winkelbuurt met veel toeristen. De oorspronkelijke bewoners keerden niet terug en de weinige mensen die er nu wonen zijn allesbehalve arm.

Schilderswijk-08


De Schilderswijk in
Den Haag

Een multiculturele volkswijk, zoals er vele zijn in de wereld, met een sociaal hart en een ziel die aan een oude volksbuurt doen denken.

Oosterpoort-03


Oosterpoort & Oosterparkwijk in Groningen

Oosterpoort staat nu bekend als een studentenwijk, terwijl de Oosterparkwijk nog steeds een volkswijk genoemd wordt.

Waterstraat 27

3511 BW Utrecht

+31302318292

[email protected]

Geopend:
dinsdag t/m zondag
van 11.00 - 17.00 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Fondsen website kopie