Chinees-12

Nieuwe smaken in de volksbuurt

Inmiddels is de Chinese keuken niet meer weg te denken uit ons leven, maar dit was vroeger heel anders. Vanaf de jaren ’30 komen er steeds meer Chinezen in Wijk C wonen. Zij leven onder erbarmelijke omstandigheden en dreigen zelfs te verhongeren. In het begin verdienen zij hun geld met het verkopen van pinda’s en zo krijgen zij de bijnaam pindamannen. Langzamerhand zijn er steeds meer Chinese etenswaren te vinden in Wijk C. De eerste Chinese restaurants worden geopend en de ‘afhaalchinees’ wordt een groot succes.

De multimediatour is ontwikkeld voor de Maand van de Geschiedenis met als thema Oost/West en wordt aangeboden via de app izi.Travel. Met deze app beleef je door middel van audiofragmenten en bijhorende foto’s de geschiedenis van Chinezen in Wijk C. De route start bij het Volksbuurtmuseum en de wandeling duurt ongeveer een uur.

 

Hoe het werkt:

Installeer thuis de App izi.Travel op je smartphone en scan de QR code hieronder om de tour te downloaden. Tot slot download je ook de routebeschrijving en je wandeling kan van start!

Nieuwe smaken

Download hier de Routebeschrijving

 

Het downloaden van de tour is gratis. Vond je de wandeling leuk? Je kunt het museum steunen via deze link. Elke bijdrage groot of klein is welkom. Alvast bedankt!

Waterstraat 27

3511 BW Utrecht

+31302318292

[email protected]

Geopend:
dinsdag t/m zondag
van 11.00 - 17.00 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Fondsen website kopie