Venten-03

Over venten en kolen sjouwen

Wat was de rol van arbeid in Wijk C? Waar verdienden mensen zoal hun geld mee? En ging dit hen een beetje makkelijk af? Met deze audiotour ontdek je hoe werken en leven eraan toe ging in de volksbuurt.

Loop mee door de straatjes van de (voormalige) volksbuurt en ontdek de beroepen, omstandigheden en het leven in Wijk C tussen 1900 en 1940. Hoor over de verhalen van venten met vis door de straten, tot de bakker in de Willemstraat en de cafés en logementen door de hele wijk.
In de jaren 90 heeft het Volksbuurt zo'n 250 interviews gehouden met inwoners van Utrechtse volkswijken. Fragmenten uit deze interviews zijn verwerkt in de audiotour.

De route start en eindigt bij het Volksbuurtmuseum en duurt ongeveer drie kwartier.

 

Installeer de gratis app izi.Travel op je smartphone. Zoek naar 'Over venten en kolen sjouwen', download de tour terwijl je verbonden bent met een WIFI-netwerk. Kom naar het Volksbuurtmuseum en je wandeling kan beginnen.

 

 

Het downloaden van de tour is gratis. Vond je de wandeling leuk? Je kunt het museum steunen via deze link. Elke bijdrage groot of klein is welkom. Alvast bedankt!

Waterstraat 27

3511 BW Utrecht

+31302318292

[email protected]

Geopend:
dinsdag t/m zondag
van 11.00 - 17.00 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Fondsen website kopie