Wat in het buurthuis van Wijk C begon als een particuliere fotoverzameling met vooral veel opgetekende verhalen en herinneringen, is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot Het Volksbuurtmuseum dat gevestigd is in het hart van de stad Utrecht. Naast een vaste opstelling die op een levendige manier een beeld geeft van het leven in een volksbuurt rond 1900, zijn er wisselende tentoonstellingen.

Vind je dat het Volksbuurtmuseum leuker/interessanter kan worden voor een breder publiek? En wil jij daaraan meewerken? Dan is dit misschien wel iets voor jou.

Wat je gaat doen

Je werkt aan randprogrammering die past bij de tijdelijke tentoonstellingen (2-3 per jaar). Je bedenkt activiteiten waardoor het museum meer bekendheid krijgt bij nieuwe doelgroepen. Je moet denken aan lezingen, optredens, filmavonden etc.

Taakomschrijving:

• Je hebt affiniteit met de culturele sector
  • Je bent enthousiast en niet bang om initiatief te nemen
  • Je werkt georganiseerd en zelfstandig
  • Je bent bereid om, als het nodig is, in het weekend of in de avond te werken.

Wie we zoeken

Enige ervaring is een pré, maar niet doorslaggevend. Je bent enthousiast, houdt van organiseren en weet mensen mee te krijgen. Leeftijd is niet belangrijk, een open mind en kritische blik wel.

Wat bieden wij:

• Een prettige, informele werksfeer.
  • Ervaring opdoen in de culturele sector.
  • Gratis toegang tot lezingen en trainingen van of via het museum.

Solliciteren of meer weten?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over ons museum of de werkzaamheden? Bel met Lysette Jansen via 030-2318292 of stuur een mail naar [email protected].