Wat in het buurthuis van Wijk C begon als een particuliere fotoverzameling met vooral veel opgetekende verhalen en herinneringen, is in de afgelopen 27 jaar uitgegroeid tot het  Volksbuurtmuseum dat gevestigd is in het hart van de stad Utrecht. Naast een vaste opstelling die op een levendige manier een beeld geeft van het leven in een volksbuurt rond 1900, zijn er wisselende tentoonstellingen. Met de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers zijn we in staat deze geschiedenis op unieke wijze aan onze bezoekers te presenteren.

Wij zijn op zoek naar een:

Coördinator schoolbezoeken

Een groot deel van ons publiek bestaat uit leerlingen uit het onderwijs. Voor deze grote doelgroep ontwikkelen we passende, inspirerende programma’s. Zij bezoeken in schoolverband het museum op maandag of woensdag.

In deze vrijwilligersfunctie heb je de volgende taken:

• Plannen en coördineren van schoolbezoeken in samenwerking met basisscholen, voortgezet onderwijs en Cultuur & School
  • Het inroosteren van vrijwilligers t.b.v. het ontvangen van de schoolgroepen
  • Met regelmaat meedraaien in het rooster
  • Het inwerken en begeleiden van nieuwe vrijwilligers van het Educatieteam
  • Overleg met de medewerker Educatie over de invulling en uitvoering van het educatieprogramma
  • Plannen van het maandelijkse overleg van het Educatieteam

Wij zoeken een kandidaat die:

• Ongeveer 4 uur per week beschikbaar is
  • Beschikt over goede sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Bij voorkeur woonachtig in Utrecht

Wat wij bieden:

• een prettige, informele werksfeer
  • ervaring opdoen in de culturele sector
  • gratis toegang tot lezingen en trainingen van of via het museum

Hou je van plannen, organiseren en regelen en vind je het leuk om kinderen iets te leren? Kom dan vrijwilligerswerk doen in het leukste museum van Utrecht.
Voor nadere informatie of een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen via [email protected]