Volksbuurtmuseum trakteert voorbijgangers op tentoonstelling

Wat doe je met een prachtige tentoonstelling als de deuren gesloten moeten blijven? Mag ik binnenkomen? wordt Je mag buiten blijven!

Mag ik binnenkomen? was gepland van oktober 2020 tot midden januari 2021. Door de sluiting vanwege het coronavirus was het helaas slechts enkele weken mogelijk om de tijdelijke tentoonstelling te bezoeken. Daarom deelt het museum een gedeelte van deze indrukwekkende tentoonstelling met haar voorbijgangers.

De foto’s uit de expositie hangen sinds afgelopen weekend achter de ramen. Het museum hoopt hiermee een positieve bijdrage te leveren aan het dagelijkse ommetje dat veel mensen in deze coronatijd maken.

Wie niet alleen de portretten wil zien, maar ook de levensverhalen van deze bijzondere Rivierenwijkers wil horen, kan deze beluisteren door de QRcode te scannen die achter het raam hangt.

 

De tentoonstelling is een samenwerking met fotograaf en beeldend kunstenaar Saskia Janssen, zij portretteerde de kracht en kwetsbaarheid van haar medebewoners uit de Utrechtse Rivierenwijk.