NPO Radio 1:

Volksbuurtmuseum gaat op zoek naar kinderen van bewoners Wijk C

vrijdag 8 januari 2021

“Meld u, we hebben misschien wel een geluidsopname van uw overleden vader, moeder, opa of oma”. Die oproep doet het Volksbuurtmuseum in Utrecht. Ze hebben 250 interviews liggen die vorige eeuw zijn opgenomen met bewoners uit de volksbuurt Wijk C. Veel familieleden van de geïnterviewden weten helemaal niet van het bestaan van die gesprekken.

Het fragment is via onderstaande link te beluisteren.

https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/onderwerpen/70452-2021-01-08-utrecht-volksbuurtmuseum-gaat-op-zoek-naar-kinderen-van-bewoners-uit-wijk-c

Woonde of werkte je vader, moeder, opa of oma in wijk C en wil je graag weten of hij of zij in de jaren ‘90 mee heeft gedaan aan dit interviewproject? Neem dan contact op met het Volksbuurtmuseum door een mail te sturen naar [email protected].