Het Volksbuurtmuseum zoekt familie van Wijk C bewoners

Woonde je vader, moeder, opa of oma in Wijk C? Dan heeft het Volksbuurtmuseum misschien wel iets moois voor jou. Begin jaren ’90 heeft het Volksbuurtmuseum zo’n 250 interviews gehouden met mensen uit de volksbuurt over wonen, werken en leven. Deze gesprekken gingen vaak terug tot ver in de negentiende eeuw. De gedigitaliseerde interviews zijn een waardevol onderdeel van de collectie van het museum, maar vaak weet de familie van de geïnterviewde niet van het bestaan af. Daarom is het museum op zoek naar de familie en/of nabestaanden van de mensen die toen werden geïnterviewd.

Lysette Jansen, directeur van het museum wil de interviews graag delen met de familie en/of nabestaanden: ‘Wij zijn in het bezit van een prachtige collectie interviews, met verhalen en herinneringen aan het leven in de stad tot in de negentiende eeuw. Een deel van de geïnterviewden is inmiddels overleden en daarmee krijgen de interviews naast de historische waarde, ook een emotionele waarde. Een tijdje geleden kwam een mevrouw er toevallig achter dat wij een interviewopname met haar overleden vader in onze collectie hebben. Het was voor haar een heel groot cadeau om zo voor de kerst en na een heel zwaar jaar, de stem van haar vader te horen. Dat zette ons aan het denken.”

Het museum wil de gedigitaliseerde interviews delen. Woonde je vader, moeder, opa of oma in wijk C en wil je graag weten of hij of zij in de jaren ‘90 mee heeft gedaan aan dit interviewproject? Neem dan contact op met het Volksbuurtmuseum door een mail te sturen naar [email protected].