Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor het uittypen van audiobestanden naar tekst.

Het Volksbuurtmuseum is bezig met een project waarbij bewoners uit Utrechtse volksbuurten worden geïnterviewd. In deze levendige gesprekken vertellen Utrechters met verschillende culturele achtergronden over hun leven, de buurt en de manier waarop ze in het leven staan. De interviews duren ongeveer anderhalf tot twee uur.

In de toekomst willen we deze gesprekken naar buiten brengen door middel van een boek, documentaire en expositie. Om dit tot stand te brengen moeten de interviews tot tekst verwerkt worden en daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hieraan willen bijdragen.

Taakomschrijving: Het uittypen van audiobestanden naar tekst (transcriptie).

Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je beschikt over de volgende competenties:

• Digitaal vaardig
  • Kennis van MS Word
  • Nauwkeurig zijn bij het uitschrijven van tekst
  • Bereikbaar zijn via email

Voor elk interview dat wordt uitgetypt wordt een vrijwilligersvergoeding van €37,50 betaald.

Vind je het leuk om deze nieuwe verhalen uit Utrechtse volksbuurten te beluisteren en wil je bijdragen aan dit prachtige project? Neem dan contact op met [email protected].

Nederlands Volksbuurtmuseum, Waterstraat 27-29, 3511 BW Utrecht