Vind jij het leuk om kinderen te laten ontdekken hoe arme mensen vroeger leefden? Kom dan helpen bij uitvoering van educatieve programma’s.

Wat in het buurthuis van Wijk C begon als een particuliere fotoverzameling met vooral veel opgetekende verhalen en herinneringen, is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot Het Volksbuurtmuseum dat gevestigd is in het hart van de stad Utrecht. Naast een vaste opstelling die op een levendige manier een beeld geeft van het leven in een volksbuurt rond 1900, zijn er wisselende tentoonstellingen.

Met de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers zijn we in staat deze geschiedenis op unieke wijze aan onze bezoekers te presenteren. Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken en een bijdrage aan dit museum te leveren, dan nodigen we je van harte uit om met ons van gedachten te komen wisselen over een functie als

Begeleider van schoolgroepen

Een groot deel van ons publiek bestaat uit leerlingen uit het onderwijs. Voor deze grote doelgroep ontwikkelen we passende, inspirerende programma’s. Zij bezoeken in schoolverband het museum op maandag, dinsdag of woensdag. Als begeleider ontvang en begeleidt je de leerlingen. In deze vrijwilligersfunctie is veel ruimte voor creativiteit en eigen inbreng. In de relatief kleine organisatie is teamspirit belangrijk.

Wij zoeken een kandidaat die

• door de week beschikbaar is, met name op maandag, dinsdag of woensdag
  • beschikt over goede sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel
  • bij voorkeur woonachtig in Utrecht