Wij zoeken begeleiders voor schoolgroepen en kinderactiviteiten

Vind jij het leuk om kinderen te laten ontdekken hoe arme mensen vroeger leefden? Kom dan helpen bij uitvoering van educatieve programma’s en kinderactiviteiten.

Wat in het buurthuis van Wijk C begon als een particuliere fotoverzameling met vooral veel opgetekende verhalen en herinneringen, is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot Het Volksbuurtmuseum dat gevestigd is in het hart van de stad Utrecht. Naast een vaste opstelling die op een levendige manier een beeld geeft van het leven in een volksbuurt rond 1900, zijn er wisselende tentoonstellingen.

Met de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers zijn we in staat deze geschiedenis op unieke wijze aan onze bezoekers te presenteren. Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken en een bijdrage aan dit museum te leveren, dan nodigen we je van harte uit om met ons van gedachten te komen wisselen over een functie als

Begeleider schoolgroepen en kinderactiviteiten

Een groot deel van ons publiek bestaat uit leerlingen uit het onderwijs. Zij bezoeken in schoolverband de exposities. Voor deze grote doelgroep ontwikkelen we passende, inspirerende programma’s. Daarnaast bieden we ook in het weekend en vakanties kinderactiviteiten aan voor individuele bezoekers.

Taken:

• Ontvangen en begeleiden van schoolgroepen
  • Randprogrammering voor kinderen in het weekend en schoolvakanties

In deze vrijwilligersfunctie is veel ruimte voor creativiteit en eigen inbreng. In de relatief kleine organisatie is teamspirit belangrijk. Wij zoeken een kandidaat die flexibel inzetbaar is, zowel doordeweeks als in het weekend. Hij of zij beschikt over goede sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel en is bij voorkeur woonachtig in Utrecht.

Wat bieden wij:

• Een prettige, informele werksfeer.
  • Ervaring opdoen in de culturele sector.
  • Gratis toegang tot lezingen en trainingen van of via het museum.
  • Vrijwilligers die meer willen, kunnen ingewerkt worden tot gastheer of -vrouw en/of rondleider in Wijk C.

Voor nadere informatie of een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen met René Witjens via vrijwilligers@volksbuurtmuseum.nl