Coördinator Evenementen en Exposities – 4 tot 8 uur per week – op vrijwillige basis.

Wat in het buurthuis van Wijk C begon als een particuliere fotoverzameling met veel opgetekende verhalen en herinneringen, is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot het Volksbuurtmuseum dat gevestigd is in de binnenstad van Utrecht. Naast een vaste opstelling die op een levendige manier een beeld geeft van het leven in een volksbuurt rond 1900, zijn er wisselende tentoonstellingen.

In de functie van coördinator Evenementen en Exposities coördineer je de planning, het onderzoek en de realisatie van tentoonstellingen en evenementen. Daarnaast stuur je een klein team aan. Onze ideale kandidaat heeft affiniteit met de geschiedenis en cultuur van volksbuurten en een relevant netwerk. Samen met het team Educatie zorg je voor een bruisend en verrassend programma.

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die:

• ervaring heeft met het maken van museale presentaties
  • zich thuis voelt in een kleine organisatie waarin eigen verantwoordelijkheid en inbreng van belang zijn
  • initiatief neemt en in alle ontwikkelingsstadia van een tentoonstelling mee kan draaien
  • in staat is om te denken binnen kaders van een beperkt budget
  • beschikt over goede sociale vaardigheden
  • leiding geven aan een klein team
  • woonachtig is in of rond Utrecht

Heb je ervaring met het maken van tentoonstellingen en het organiseren van een randprogrammering, reageer dan op deze vacature.
Het betreft een aanstelling op vrijwillige basis. De voorkeur gaat uit naar iemand die flexibel inzetbaar is ( minimaal 8 uur per week) en zich voor langere tijd wil verbinden aan het museum.

Inlichtingen over de functie bij René Witjens, coördinator Vrijwilligers, tel. 030 – 231 82 92.
Reacties graag per mail naar vrijwilligers@volksbuurtmuseum.nl