Coördinator Evenementen en Exposities – 4 uur per week – op vrijwillige basis.

Wat in het buurthuis van Wijk C begon als een particuliere fotoverzameling met veel opgetekende verhalen en herinneringen, is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot het Volksbuurtmuseum dat gevestigd is in de binnenstad van Utrecht. Naast een vaste opstelling die op een levendige manier een beeld geeft van het leven in een volksbuurt rond 1900, zijn er wisselende tentoonstellingen.

In de functie van coördinator Evenementen en Exposities coördineer je  samen met een klein team de planning, het onderzoek en de realisatie van tentoonstellingen en evenementen. Onze ideale kandidaat heeft affiniteit met de geschiedenis en cultuur van volksbuurten. Samen met het team Educatie zorg je voor een bruisend en verrassend programma.

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die:

• zich thuis voelt in een kleine organisatie waarin eigen verantwoordelijkheid en inbreng van belang zijn
  • initiatief neemt en in alle ontwikkelingsstadia van een tentoonstelling mee kan draaien
  • in staat is om te denken binnen kaders van een beperkt budget
  • beschikt over goede sociale vaardigheden
  • leiding geven aan een klein team
  • woonachtig is in of rond Utrecht

Lijkt het je leuk om tentoonstellingen te maken en te helpen bij het organiseren van de randprogrammering, reageer dan op deze vacature.
Het betreft een aanstelling op vrijwillige basis. De voorkeur gaat uit naar iemand die flexibel inzetbaar is en zich voor langere tijd wil verbinden aan het museum.

Inlichtingen over de functie bij René Witjens, coördinator Vrijwilligers.
Reacties graag per mail naar vrijwilligers@volksbuurtmuseum.nl