Wij zoeken gastvrouwen en gastheren

Op vrijwillige basis en minimaal een dagdeel in de maand (m.n. in de weekenden en flexibel) beschikbaar.

Wat in het buurthuis van Wijk C begon als een particuliere fotoverzameling met vooral veel opgetekende verhalen en herinneringen, is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot Het Volksbuurtmuseum dat gevestigd is in het hart van de stad Utrecht. Naast een vaste opstelling die op een levendige manier een beeld geeft van het leven in een volksbuurt rond 1900, zijn er wisselende tentoonstellingen.

Met de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers zijn we in staat deze geschiedenis op unieke wijze aan onze bezoekers te presenteren. Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken en een bijdrage aan dit museum te leveren, dan nodigen we je van harte uit om met ons van gedachten te komen wisselen over een functie als

Gastvrouw/-heer

Bij voorkeur ben je minimaal een dagdeel in de maand beschikbaar en woonachtig in Utrecht of directe omgeving.

Taken:

• Ticketverkoop.
  • Welkom heten van de bezoekers en uitleg geven over de expositie.
  • Bezoekers iets te drinken aanbieden.

Wat bieden wij:

• Een prettige, informele werksfeer.
  • Ervaring opdoen in de culturele sector.
  • Gratis toegang tot lezingen en trainingen van of via het museum.
  • Vrijwilligers die meer willen, kunnen ingewerkt worden tot rondleider in Wijk C en/of ondersteunen bij het opstellen van tijdelijke exposities.

Voor nadere informatie of een kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met Lysette Jansen vrijwilligers@volksbuurtmuseum.nl