Gratis boek tijdens actie in september voor MuseumKaarthouders

31/08/2016 - 13

Het Nederlands Volksbuurtmuseum in Utrecht verzamelt al 24 jaar verhalen van de ‘gewone man en vrouw’ uit de volksbuurten en geeft die door aan jongere generaties. Het museum staat in Wijk C, die representatief is voor vele andere volksbuurten. Hierin heeft 60% van de Nederlandse bevolking zijn oorsprong. Het museum wil het culturele erfgoed van deze wijk vastleggen.

Volkswijken en hun bewoners hebben vaak te maken met een negatief imago en het Volksbuurtmuseum besteedt daarom ook aandacht aan positieve gebeurtenissen in zo’n buurt. Waardoor er een realistischer beeld ontstaat.

Door het voornemen van de gemeente Utrecht om de jaarlijkse subsidie niet voort te zetten, dreigt de opgebouwde collectie verhalen echter voorgoed verloren te gaan. U kunt dit unieke museum steunen met een bezoek. U ontvangt dan gratis het boek Wijk C, Het verleden verteld.